Nieuws

18 . MAART . 2021

De klassiekers van Sothys
Sothys wordt al 43 jaar in Nederland verkocht. Wat zijn nu de klassiekers van dit Franse merk in ons land? En welke producten worden dus het vaakst aangeschaft?

De top-10:
1. Masque Hydratant-Lissant
Een rijk masker met onder andere hyaluronzuur. De huid wordt ondergedompeld in een hydraterend bad. Het effect is direct zichtbaar.

2. Crème Jeunesse Hydra 3HA Confort
Crème waarmee je de huid hydrateert. Geeft een boost aan hyaluronzuur en heeft een verjongende werking.

3. Fluide Protecteur Visage SPF 50
Zonbescherming met SPF 50 voor de gevoelige huid.

4. Nettoyant du Matin
Hiermee reinig je de huid in de ochtend op een zachte manier. Bevat kamille en amandelolie.

5. Crème Jeunesse Hydra 3 Légère
Dagcrème voor de normale en gemengde huid met een booster van hyaluronzuur.

6. Crème Nutritive
Crème om de huid te herstellen en te voeden.

7. Crème Veloutée Apaisante Spa
Deze crème met hydraterende bestanddelen kalmeert de gevoelige en droge huid. Je brengt deze crème ’s morgens en ’s avonds aan.

8. No2ctuelle Crème de Nuit
Nachtcrème die tijdens de nachtrust de zichtbare tekenen van agressies van buitenaf tegengaat. De crème is rijk aan vitamine C. Heeft een heerlijk frisse geur.

9. Crème Jeunesse Restructurante
Dagcrème die de huid herstelt. Vermindert de zichtbare tekenen van huidveroudering als lijntjes, rimpels en huidverslapping.

10. Crème Jeunesse Detox Energie
Dagcrème die het microbioom (noodzakelijke laag bacteriën op de huid) herstelt. De vale en gestreste huid krijgt weer een frisse uitstraling.

25 . FEBRUARI . 2021

ONDERNEMERS ONDERSTEUNEN BIJ HET RUNNEN VAN HUN BEDRIJF
Schoonheidsspecialisten die met het merk Sothys werken, volgen steeds trainingen om hun vakkennis up-to-date te houden. Vol passie traint Puck van der Wees deze schoonheidsspecialisten al meer dan twintig jaar. We spraken Puck over haar werkzaamheden en het Franse merk Sothys.

Hoe ben je in de beautybranche gestart?
“De cosmeticabranche sprak me altijd al aan. Maar destijds koos ik voor de verpleging, waarin ik vervolgens twintig jaar lang werkte, ook als leidinggevende. Omdat de beautybranche me bleef trekken, ben ik me op een bepaald moment gaan omscholen tot schoonheidsspecialist. Daarna heb ik jarenlang een eigen salon gehad, waar ik het merk Sothys gebruikte. Vervolgens werkte ik in een parfumerie.”

Waarom koos je destijds voor Sothys?
“Het is een Frans A-merk dat innovatief is en doeltreffende behandelingen heeft. Vanaf de jaren 60 is Sothys in handen van de familie Mas. Het bedrijf heeft een eigen laboratorium en eigen tuinen. In de Jardins Sothys ® cultiveert de familie de planten, waarvan de biologische ingrediënten in de producten gebruikt worden.
Ook werkt het bedrijf samen met de Universiteit van Limoges. Al deze aspecten spraken me enorm aan, waardoor ik destijds de keuze voor Sothys maakte.”

Hoe ben je trainster geworden?
“Toen de vorige trainster van Sothys met pensioen ging, vroeg ze of ik interesse had om deze baan van haar over te nemen. Dat deed ik graag. Inmiddels werk ik al meer dan twintig jaar als trainer. Daarnaast zoek ik mogelijkheden om onze schoonheidsspecialisten te ondersteunen en te motiveren bij het ondernemerschap.
In de loop der jaren is er veel veranderd aan mijn werkzaamheden. Toen ik begon kreeg ik een flip-over met een rol papier en daar stonden alle ingrediënten op. Later kwamen er PowerPointpresentaties en films: dat was destijds een hele vooruitgang. Nu maken we weer een transitiefase door. Zo geef ik het laatste jaar alleen maar online Zoomsessies, omdat fysieke trainingen niet meer mogelijk zijn.”

Wat vind je leuk aan jouw werk?
“Het is prettig om contact met de klanten te onderhouden. Daarnaast promoten we het merk in heel Nederland. Normaal gesproken zijn we aanwezig op beautybeurzen, organiseren we zelf evenementen en hebben we een aantal keer met de producten op de Miljonair Fair gestaan. Ook is het heel inspirerend om zelf de trainingen in Parijs te mogen volgen en daar contact te hebben met de andere trainers uit heel Europa.”

Je gaat bijna met pensioen?
“Aan het einde van het jaar bereik ik de pensioengerechtigde leeftijd. Dan stop ik met werken. Wat ik in mijn vrije tijd ga doen? Ik vind het leuk om te golfen, fitnessen, wandelen en ik zit op salsadansen. Daarnaast heb ik drie kinderen en zes kleinkinderen.”

Wat vergeet je nooit van de afgelopen twintig jaar?
“Ik heb mooie herinneringen aan de tijd dat Sothys nog in Rotterdam gevestigd was in de luxueuze Parklaan. We zaten in een statig pand uit 1870 met daarachter een mooie tuin. Ook vonden op deze locatie de trainingen plaats. In de zomer werkten we wel eens samen met een modeontwerper. Met zijn tien modellen kwam hij dan naar Rotterdam en daar gaven we een training over huidverzorging en het gebruik van make-up. Doordat het pand en de tuin zo’n statige uitstraling hadden, besloot de modeontwerper dat hij de fotoshoot voor zijn nieuwe kledingcollectie in onze tuin deed. Daar heb ik goede herinneringen aan.
Totaal heeft het bedrijf 34 jaar op deze prachtige locatie gezeten. Daarna zijn het magazijn, de administratie en de trainingsruimte gecentraliseerd en verhuisden we naar het huidige, moderne pand in Schoonhoven.”

Wat is jouw favoriete product van Sothys en waarom?
“Voor het gezicht gebruik ik de verschillende serums van Sothys graag. Ik wissel er drie met elkaar af, omdat mijn huid niet altijd hetzelfde nodig heeft. Zo breng ik verschillende serums aan om mijn huid te verjongen, te detoxen en om haar te verstevigen.
De Lait nourrissant gebruik ik voor het lichaam. Dit is een voedende en hydraterende body lait met een heel lichte geur, wat prettig is omdat je anders jouw eigen parfum niet meer ruikt. Maar er zijn nog heel veel andere producten die ik heerlijk vind.”

28 . JANUARI . 2021

A FAMILY AFFAIR
Desi Borissova (47 jaar) runt beautybedrijf Byderma in Voorburg samen met dochters Deya (26) en Tanita (22). Drie jaar geleden zijn ze met het bedrijf gestart én ze hebben volop plannen voor de toekomst.

Hoe zijn jullie gestart?
Moeder Desi: “Jarenlang werkte ik in een luxe schoonheidssalon. Graag wilde ik voor mezelf beginnen en besloot dit samen met mijn dochters te doen.”

Hoe hebben jullie de taken verdeeld?
Moeder Desi vervolgt: “Dochter Deya voltooide een marketingopleiding en is verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Daarnaast heeft ze diploma’s behaald om permanente make-up aan te brengen. Dochter Tanita wil cosmetisch arts worden en is nu bezig met het voorbereidende traject voor deze studie. In haar vrije tijd is ze in het bedrijf werkzaam als wimperextension specialist. Als ze straks met haar opleiding klaar is en misschien nog wat ervaring heeft opgedaan bij klinieken, komt ze het bedrijf meer versterken. Wellicht dat het bedrijf dan een huidkliniek wordt.”

Wat behandelingen geven jullie?
Dochter Deya: “De zeven professionals waar wij mee samenwerken, hebben allemaal diverse specialisaties, waardoor we veel verschillende behandelingen kunnen aanbieden in onze vijf behandelcabines. Dit varieert van huid verbeterende behandelingen voor lichaam en gezicht, laserontharing, massages en PMU-behandelingen. Daarnaast neemt één van onze gespecialiseerde professionals bloedtests af om te analyseren wat voor vitaminen en mineralen de huid mist. Zo kan ze een goed advies geven op het gebied van voedingssupplementen. Ook komt er regelmatig een cosmetisch arts naar het beautyinstituut voor Botox en fillers.”

Waarom werken jullie met Sothys?
Dochter Tanita: “Het assortiment van het Franse merk is uitgebreid en voor elk huidtype en probleem en is er een oplossing. Daarnaast zijn we heel tevreden over de educatie en service van het bedrijf.”

Wat is jullie favoriete product?
Moeder Desi: “Regelmatig kies ik voor het Masque stretch ovale parfait, dit masker verstevigt de huidcontouren en biedt daarom goede resultaten op het gebied van anti-aging.”
Dochter Tanita: “Sinds ik de hydraterende crème uit de Hydra3ha-lijn gebruik, is het vochtgehalte van mijn huid aanzienlijk gestegen. Dit is dus mijn favoriete product.”
Dochter Deya: “Ik breng de Correcteur énergisant instané uit de Détox Energie-lijn dagelijks aan. Dit is de enige make-up die ik draag, want ik houd van een natuurlijke uitstraling. Als ik de Correcteur ’s ochtends over mijn dagverzorging aanbreng, zie je de oneffenheden op mijn gezicht niet meer. Zo heeft iedereen zijn favoriete producten.”