Nieuws

01 . OKTOBER . 2019

Kort geleden lanceerde Sothys de Intensieve Détox Energie™ Instituutbehandeling met bijbehorende producten voor thuisgebruik. De introducties vonden plaats in Zeist en in Wageningen. Deze nieuwe huidverbeteringslijn zorgt ervoor dat vervuiling geen kans krijgt om de huid te beschadigen. Want vervuiling wordt beschouwd als een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering.

Tijdens beide evenementen komt Tom Sebastian van Grow Support als eerste aan het woord. Hij verzorgt social media- en ondernemerstrainingen voor Sothys-schoonheidsspecialisten. Sebastian legt uit hoe belangrijk het voor ondernemers is om hun salon te ‘detoxen’. Hierbij selecteren ze niet alleen de taken die hen energie geven, maar zo zien ze ook welke taken ze misschien uit kunnen besteden. Ook kijken ze kritisch naar hun klanten. Tenslotte geeft Sebastian nog aan dat de marketing erg veranderd is: tegenwoordig gaat 80 procent van de media-uitingen via social media.”


Dag en nacht
Puck van der Wees, trainster van Sothys, neemt daarna de microfoon over. Ze legt uit dat het researchteam van Sothys er vier jaar voor nodig had om deze Détox Energie™-lijn te ontwikkelen. De producten zorgen ervoor dat vervuiling geen kans krijgt. Ze onderscheidt drie soorten vervuiling: interne (bijvoorbeeld door hormonen of medicijnen), externe (zon, luchtvervuiling en gewasbesproeiing) en indoor vervuiling (open haard, kaarsen, sprays en roken). De crème bevat een trio van bestanddelen, bestaande uit een gepatenteerd extract van biologische vlierbessen, wortelextract van biologische energie gevende eleutherococcus en ontgiftende, biometrische peptiden. De hele lijn is natuurlijk en veganisten kunnen de producten dus ook gebruiken.
Daarnaast heeft de crème verjongende ingrediënten en kan ze zowel overdag als ’s nachts aangebracht worden. Dit is anders dan bij de nachtcrème nO₂ctuelle™, die vitamine C bevat en die daardoor niet geschikt is voor overdag. De combinatie van zon en vitamine C zorgt ervoor dat pigmentvlekken ontstaan.

Vijf producten
De Détox Energie™-serie voor thuisgebruik bestaat uit vijf producten:
-SÉRUM ÉNERGISANT INTEGRALE: Een krachtig ontgiftend serum.
-CRÈME JEUNESSE DÉPOLLUANTE: Deze crème herstelt de balans en gaat de strijd aan tegen de agressieve factoren van buitenaf. Ze herstelt de pH-waarde. Ook verbetert ze het microbioom, dit zijn alle bacteriën die zich al sinds de geboorte op de huid bevinden. De vale en gestreste huid gaat weer stralen.
-ESSENCE DÉPOLLUANTE PROTECTRICE: Deze essence in pipetflesje bindt de strijd aan tegen omgevingsstress. Het biedt een barrière tegen vervuiling en hydrateert daarnaast de huid.
-AMPOULES ÉCLAT ÉNERGISANTES: Deze ampullen hebben een huid opspannende werking, waardoor rimpels minder zichtbaar worden. Ideaal als je een belangrijke gelegenheid hebt, waarvoor je wilt stralen, zoals een bruiloft of een avond uit.
-CORRECTEUR ÉNERGISANT INSTANTANÉ: Deze concealer bevat ingekapselde pigmenten die imperfecties minder zichtbaar maken. Past zich aan alle huidkleuren aan.

Endorfine
Na de uitleg van Puck is er ruimte voor wat ontspanning en komt lachcoach Sanne van Zoest het podium op. Ze vertelt dat het goed is om elke dag te lachen. Lachen maakt endorfine aan en daardoor voelen we ons gelukkiger. Na de lachsessie kunnen de aanwezigen de producten van de Détox Energie™-lijn bekijken en de ochtend wordt afgesloten met een heerlijke lunch.

22 . SEPTEMBER . 2019

Geïnspireerd op de Jardins Sothys en na meer dan vier jaar onderzoek biedt Sothys vandaag een globale oplossing op basis van een uniek en exclusief trio van bestanddelen, bestaande uit een extract van biologische vlierbessen (Gedeponeerd patent FR 18 53898), een extract van de wortel van biologische energie gevende eleutherococcus en ontgiftende biomimetische peptiden, geconcentreerd in een nieuwe volledige verzorgingslijn.

SÉRUM ÉNERGISANT INTÉGRAL :Dit serum voelt zacht en licht aan. Het is een krachtige ontgiftende, zuurstofrijke en stimulerende cocktail.

CRÈME JEUNESSE DÉPOLLUANTE : Deze stimulerende en balans herstellende crème is de ware bondgenoot in de strijd tegen dagelijkse agressies en geeft alle huidtypes, zelfs de vale en gestreste huid, weer een mooie uitstraling.

ESSENCE DÉPOLLUANTE PROTECTRICE : Een nieuw wapen tegen omgevingsstress voor uw dagelijkse beautyritueel om de jeugdigheid van uw huid te behouden. Als een echte barrière tegen vervuiling zorgt de formule, die is verpakt in een innovatief pipetflesje, voor de noodzakelijke dagelijkse dosis bescherming, terwijl de huid wordt omhuld met een uiterst comfortabel hydraterend laagje.

AMPOULES ÉCLAT ÉNERGISANTES : Deze ampullen werken onmiddellijk als een transparant masker om zichtbaar rimpels te verminderen dankzij een duo gladstrijkende/ huidopspannende werkstoffen uit beukenknoppen en biovezels van amandel. Ideaal om te gebruiken voor een avondje uit, voor een event of een bruiloft, voor een onberispelijke make-up.

CORRECTEUR ÉNERGISANT INSTANTANÉ : De textuur verandert tijdens de toepassing geleidelijk om zich aan te passen aan alle huidtypes en alle huidskleuren. Deze EE** crème bevat ingekapselde pigmenten om direct en doelgericht de zichtbare imperfecties op het huidoppervlak te corrigeren. Alle imperfecties worden weggegomd en de teint geëgaliseerd.

** Energy Enhancer / Energie Booster

15 . SEPTEMBER . 2019

EEN GROTE SALON IS NIET ALTIJD BETER
Linda Vos (40) is eigenaar van Schoonheidsinstituut Violet in Schijndel. Op haar 25e runde ze al een salon met een team van tien mensen. Nu vijftien jaar later is ze heel blij dat ze niet meer zo’n grote salon heeft. “Destijds deed ik niet meer wat ik het liefste deed: het geven van behandelingen!”

Hoe ben je begonnen?
“Op mijn zestiende was ik de jongste leerling van een particuliere opleiding. Eigenlijk wilden ze mij niet aannemen en adviseerden ze me eerst een mbo-opleiding te doen. Maar ik was toen al net zo vasthoudend als nu en het lukte me toch om te beginnen. Een paar maanden later zat ik als zestienjarige tussen de dertigers en veertigers. Tijdens mijn opleiding en daarna had ik verschillende banen in de beautybranche. Op een gegeven moment werkte ik in een instituut met meerdere behandelcabines en een sauna. Toen ik de kans had om het bedrijf over te nemen, deed ik dat. Zo stond ik opeens als 25-jarige aan het roer van een instituut met zes medewerkers en vier stagiaires. Een pittige periode volgde, waarbij ik ineens niet meer die gezellige collega of vriendin was, maar ‘de baas’. Ik heb toen ontzettend veel geleerd en eigen keuzes gemaakt qua merken, behandelingen en opleidingen.”

Wat voor salon heb je?
“Inmiddels werk ik zo’n tien jaar in mijn salon aan huis. Heerlijk met één medewerker en twee stagiaires, want ja… de ervaring leerde dat groter niet altijd beter is.
Laatst zag ik een quote van Jason Fried: ‘There’s is nothing wrong with staying small. You can do big things with a small team!’ En daar geloof ik in. Hoewel mijn vorige bedrijf ontzettend goed liep, was ik de hele dag bezig om iedereen aan het werk te houden. Ik zat veel op kantoor en miste ik wat ik het liefste deed: behandelingen geven! Klanten tevreden de deur uit laten gaan, daar doe ik het voor.
Ik bepaal de richting van mijn bedrijf en mijn medewerker en ik werken op een manier, waarvan wij denken dat die het beste is.”

Met welke merken werk je?
“De afgelopen jaren heb ik verschillende merken geprobeerd, meestal labels uit het hoge segment. Tien jaar geleden besloot ik om ook voor een lagere instap te gaan, zodat de producten voor iedereen bereikbaar zijn. Mijn eigen merk Belleza Violeta is toen ontstaan. Hoe leuk is het om je eigen merk te verkopen aan jouw klanten?
Binnenkort starten we met een nieuwe peeling uit Israël speciaal voor de pigmentbehandelingen. Met Sothys werken we ondertussen ruim een jaar vol tevredenheid. Met de producten van dit Franse merk kunnen wij een heel groot deel van het klantenbestand behandelen.”

Wat vind je zo goed aan Sothys?
“We voeren vooral de luxere lijnen van Sothys, zoals de Jeunesse, Noctuelle en Secrets-lijn. De heerlijke geuren, fijne texturen, mooie verpakkingen en natuurlijk de goede resultaten spreken ons en onze klanten enorm aan. Ook is het prettig dat de producten een natuurlijke oorsprong hebben en dat ze met respect voor de natuur worden gecreëerd.
Het is prettig dat je veel mooie, manuele behandelingen kunt bieden, maar het is ook fijn dat de producten heel goed met apparatuur te combineren zijn. Bijzondere combinaties met Sothys in ons instituut zijn: de bindweefselmassage, meso-microneedling, hydrobrasie en ledlichttherapie.”

Wat is jouw favoriete product van Sothys?
“Ik ben helemaal weg van de Secrets-crèmes; deze hebben een heerlijke geur en textuur. Mijn huid wordt er heel rustig van en voelt heel fijn aan. Maar ik vergeet ook niet om elke avond een pufje van de Spray d’oreiller Noctuelle op mijn kussen te sprayen, verslavend!”