Nieuws

19 . DECEMBER . 2020

Huidinstituut Jossy van der Zwan
‘MET VAKKENNIS ONDERSCHEIDEN WE ONS’
Vijf jaar geleden nam Felisitie van der Plas (31 jaar) de schoonheidssalon in Zoetermeer van haar schoonmoeder Jossy van de Zwan (70 jaar) over. De naam Huidinstituut Jossy van der Zwan bleef behouden. Felisitie: “Ik wil voortzetten, waar Jossy mee gestart is.”

Felisitie, hoe ben je begonnen?
“De salon bestaat al 45 jaar en is opgericht door Jossy van der Zwan. Ik was al schoonheidsspecialist, maar wilde verder studeren en behaalde verschillende specialisaties. Ook voltooide ik de opleiding tot medisch schoonheidsspecialist. Toen ik stage moest lopen, koos ik voor de salon van mijn schoonmoeder. Ik ben er niet meer weggegaan en in 2015 nam ik de salon over.”


Waarom is de naam gebleven?
“Toen ik eigenaar werd, besloot ik de naam te behouden. Het is een gevestigde naam en ik wil graag voortzetten wat Jossy opgebouwd heeft en dit verder uitbreiden. Jossy is inmiddels zeventig, maar werkt nog steeds bij ons. Ze behandelt de klanten die al jaren bij haar komen.”

Hoeveel cabines hebben jullie?
“We hebben zes cabines en één daarvan kan als duoruimte gebruikt worden. Dit is ook de wellnessruimte, omdat deze een doucheruimte heeft. Handig voor de lichaamspakkingen.”

Waar zijn jullie in gespecialiseerd?
“Het team bestaat uit totaal zes medewerkers die allemaal een hoog kennisniveau bezitten. Iedereen is qua opleiding een stapje verder dan de reguliere schoonheidsspecialist. Zo bestaat het team buiten mij nog uit een huidtherapeut, twee medisch schoonheidsspecialisten (waarvan één in opleiding), een medisch pedicure en een schoonheidsspecialist met tal van specialisaties waaronder acne en Brazilian waxen. Op regelmatige basis komt cosmetisch arts Robert Schoemacher naar onze salon voor de medische behandelingen met Botox en fillers.”

Hoe lang werken jullie met Sothys?
“Zolang de salon bestaat, gebruiken we het merk Sothys. Dit is al 45 jaar dus. Het merk biedt beleving en de producten ruiken erg lekker. Er zijn ook cosmeceuticals, waarmee je dieper de huid in kunt gaan. Het merk bevat alle speerpunten die mijn bedrijf ook biedt, professionaliteit, luxe en ontspanning. Sothys past dus prima bij ons.”

Wat vind je goed aan dit merk?
“Ik vind het fijn dat er altijd geluisterd wordt naar de klanten (de schoonheidsspecialisten). Missen we een product in het assortiment, dan wordt dit aan het hoofdkantoor in Frankrijk doorgegeven. Ook denkt het Sothys-team met ons mee over hoe we ons bedrijf beter kunnen runnen. Het resultaat van de producten zie je tijdens de behandeling al terug. Ook heb je er niet zo veel van nodig om resultaat te behalen.”

Wat is jouw favoriete product van Sothys?
“Omdat de huid elk seizoen andere behoeften heeft, wissel ik best vaak qua producten. Het reinigingsproduct van de seizoensbehandeling vind ik prettig. Deze Huile démaquillante visage et yeux is een olie die in een milk verandert als ik hem aanbreng om make-up van mijn gezicht af te halen. Daarna blijft een olieachtig laagje achter en dat is fijn in de herfst en winter, wanneer de huid wat vochtarmer is. Daarnaast ruikt dit reinigingsproduct heerlijk.
De dag- en de nachtverzorging van de Detox-lijn is ook een van mijn favorieten. Deze Crème jeunesse depolluante kun je zowel overdag als ’s nachts aanbrengen. Ik gebruik hem echter alleen overdag om mijn huid tegen invloeden van buitenaf te beschermen. Voor de nacht kies ik voor een rijkere en voedende crème: de Crème nutritive confort. Hiermee herstelt de huid, terwijl ik slaap. Deze crème wapent mijn huid tegen huidveroudering en zorgt er voor dat ik ’s ochtends een heerlijk zachte huid heb.”

18 . NOVEMBER . 2020

Het ultieme kerstgevoel beleven of geven? Dat kan met deze luxe adventkalender van Sothys, waarmee je de dagen aftelt tot de feestdagen. Elke dag tot Kerst maak je een vakje open. Hierin tref je een mini-product aan, dat meehelpt om de huid er in 24 dagen perfect uit te laten zien. Zo geef je de huid een minikuur. Resultaat: een huid die straalt tijdens de feestdagen. Wie wil dat nou niet? Een perfecte gift voor jezelf, maar je kunt deze adventkalender natuurlijk ook cadeau geven aan een dierbaren. Succes verzekerd!

13 . NOVEMBER . 2020

MEER DAN VEERTIG JAAR MET SOTHYS
Kortgeleden is Beauty Centrum Apeldoorn van eigenaar veranderd. In september nam dochter Vanessa van Veenendaal (39 jaar) het bedrijf van haar moeder Hélène Dijkstra (69 jaar) over. Een logische stap, want de twee ondernemers werkten al lang samen. Moeder Hélène is na deze overname parttime in de salon blijven werken.

Hoe lang bestaat de salon al?
Hélène: “De salon opende ik 40 jaar geleden met de naam Schoonheidssalon Hélène. Zoals velen begon ik in een slaapkamer thuis. Na een aantal jaren werd de salon te klein en verhuisde ik naar een bedrijfspand in Apeldoorn. Na een behoorlijke verbouwing, kwam er ook een nieuwe naam: Beauty Centrum Apeldoorn. Deze paste beter bij het concept.”

Hoeveel medewerkers hebben jullie?
Hélène: “Op dit moment telt het bedrijf drie medewerkers. Een paar maanden geleden nam mijn dochter Vanessa van Veenendaal mijn salon over. Ze had al een eigen bedrijf met de naam Best Nails en Beauty. Dit bedrijf gaat op in Beauty Centrum Apeldoorn. Zelf blijf ik nog tweeënhalve dag bij het bedrijf werken. We zijn dan totaal met vijven.”

Hoe lang werken jullie al samen?
Vanessa: “In de schoonheidssalon van mijn moeder werkten we zestien jaar samen. Daarna ben ik vier jaar geleden voor mezelf begonnen met mijn eigen beautysalon en nagelstudio. Vanaf 1 september 2020 ben ik eigenaar van Beauty Centrum Apeldoorn. In januari 2021 komen ook de medewerkers van Best Nails en Beauty in het bedrijf Beauty Centrum Apeldoorn werken.”

Hoeveel cabines heeft de salon?
Vanessa: “Het beautygedeelte heeft drie cabines, waarvan we er een kunnen gebruiken voor duo-behandelingen. En er is dus een nagelstudio.”

Waar zijn jullie in gespecialiseerd?
Hélène: “Elke medewerker binnen het team heeft zich verdiept in één of meerdere specialisaties. Hierdoor kunnen wij bijna alle mogelijke behandelingen aanbieden. Zo onderscheiden we ons van onze concurrenten. Klanten kunnen niet alleen bij ons terecht voor de schoonheids- en pedicure behandelingen, maar ook voor specialisaties van permanente make-up tot cryolipolyse. Voor acne en ontharen zijn we aangesloten bij de ziektekostenverzekering.”

Hoe lang werken jullie al met Sothys?
Hélène: “Ik werk al 42 jaar met Sothys en was een van de eerste klanten in Nederland. Nog steeds ben ik blij met het merk. Het is een mooi merk dat met de tijd meegaat.
Vanessa werkte zestien jaar met het Franse merk, daarna maakte ze een uitstapje, maar nu gebruikt ze Sothys ook weer bij haar behandelingen.”

Wat is jullie favoriete product van Sothys?
Hélène: “Ik ben helemaal weg van Secrets de Sothys La Crème. Deze rijke crème doet veel voor mijn huid en voelt luxe aan. De Jeunesse body-lijn vind ik ook super. Het bodyserum breng ik aan, nadat ik mijn huid gescrubd heb. Mijn huid voelt daarna superzacht aan.”
Vanessa: “De nieuwe Crème lumière rides-cernes-poches om wallen en kringen onder de ogen minder zichtbaar te maken en de Patchs express yeux om de tekenen van vermoeidheid rondom de ogen te verminderen, zijn mijn favorieten. Ik zie echt meteen resultaat. Maar ook uit de Detox-serie mag de Correcteur énergisant instantané niet ontbreken. Deze egaliserende crème geeft mijn huid een lichte tint en een stralende huid, zonder dat ik een foundation aan te hoef te brengen.”