Nieuws

30 . MEI . 2022

Carola Rinck (37) werkte in Hotel van Oranje in Noordwijk. De kennis van de luxe wellness gaat ze nu inzetten in haar eigen salon, want kortgeleden heeft ze haar eigen salon Skin Creations in Limmen in Noord-Holland geopend. Hier werkt ze met Sothys. We stellen Carola een aantal vragen.

Wat deed je hiervoor?
“Tijdens de opleiding voor Schoonheidsspecialist liep ik stage bij een Pour Vous Parfumerie. Daar ben ik na het afronden van mijn opleiding twaalf jaar met veel plezier gebleven. Ik werkte in de salon en als verkoopster op de werkvloer. Een leuke combi. Eerst met het concept van Lancaster en daarna nog even met Estée Lauder.
Vanuit de parfumerie ben ik naar Noordwijk gegaan, naar Hotel van Oranje. Zes jaar heb ik hier gewerkt met in het begin nog het concept van Chanel en La Prairie. Later werd dit alleen La Prairie. In deze jaren heb ik kennis gemaakt met het (vaak keihard) werken in de wellness. Want het 5-sterren regime, elk weekend én op de feestdagen werken, zijn zwaar, maar anderzijds zijn er ook de geweldige feesten en ik ervaarde hoe heerlijk het is om aan het strand te mogen werken.”

Toen stopte je daar?
“Mijn partner heeft doordeweeks een drukke baan, terwijl ik voornamelijk in het weekend en op feestdagen moest werken. Daarom besloot ik te stoppen bij Hotel van Oranje. Nog heel kort heb ik gewerkt bij een parfumerie met salon in Bloemendaal, maar al vrij snel raakte ik in verwachting van onze zoon. Daarna zijn wij naar Limmen verhuisd en ontstonden de plannen voor het ontwerpen van mijn eigen salon.”

Waarom voor Sothys gekozen?
“Ik zocht een merk dat vriendelijk is voor de natuur, een fijne geurbeleving heeft en een breed gamma voor zowel gezicht als lichaam heeft. Dit omdat ik me ook op wellness wil richten in mijn salon. Daarnaast staan huid verbeterende behandelingen op mijn wensenlijst en wil ik behandelingen geven aan zowel mannen als vrouwen.
Na het ontvangen van een luxe samplepakket en het ervaren van de producten plande ik een kennismakingsdag met de trainster in en werd mijn enthousiasme voor Sothys alleen maar groter. Daarna heb ik diverse trainingen gevolgd en merkte ik dat de behandelingen van Sothys perfect bij mij passen!”

Wat voor salon ga jij beginnen?
“Bij Skin Creations kunnen klanten naast losse behandelingen voor gezicht, lichaam, nagels en maquillage ook kiezen voor arrangementen. Denk bijvoorbeeld aan een ‘Bride to Be’-dag om de huid voor te bereiden op die speciale dag of een Vrij-mi-beau middag, waarbij ze prachtig opgemaakt worden en de nagels een behandeling en een lak krijgen onder het genot van een glaasje bubbels. Zo zijn mijn klanten klaar voor een avondje uit!”

Heb je aparte salon?
“De salon is geschakeld aan het huis, maar met een eigen ingang.”

Wie is jouw doelgroep?
“Ik verwacht dat merendeel van mijn gasten tussen de 35 en 70 jaar zal zijn. Naast dames zou ik het leuk vinden om ook heren te mogen voorzien van een stralende huid!”

Heb je al een favoriet product van Sothys?
“De Cire de gommage corps uit de Indonésie ancestrale-serie vind ik heerlijk voor het lichaam. Je krijgt een zijdezacht resultaat na het scrubben met de biologische rietsuikerkorrels en exfoliërende kokosnootmicroschelpen. Daarna is geen bodycrème meer nodig. De geur is heerlijk. Voor het gelaat vind ik het Sérum SOS apaisant uit de serie Eau Thermale SpaTM heel doeltreffend, want roodheden worden direct gekalmeerd! Een ander favo product is het Sérum jeunesse focus rides.”

Je begint helemaal van nul. Hoe ga jij jouw klantenbestand opbouwen?
“Ik begin inderdaad vanaf nul, dat is best spannend….
Tegenwoordig moet je zichtbaar zijn voor je potentiële doelgroep. Ik heb een zakelijke account op Facebook en Insta aangemaakt en ik probeer wat meer zichtbaar te zijn. Ik was nooit zo actief op deze socialmediakanalen en moet nog veel leren, maar gelukkig kan mijn dochter van dertien mij daar goed bij helpen, ha, ha.
Ik heb geflyerd in de buurt en bij het boeken van een cosmeceutische behandeling ontvingen de eerste dertig gasten een mooie gift van Sothys.
Tijdens de open dag had ik een goodiebag klaarstaan voor elke geïnteresseerde en onder het genot van een hapje en drankje konden ze kennismaken met mijn salon.
Heerlijk dat ik nu eindelijk gestart ben!”

18 . MEI . 2022

Een jaar geleden gooide Jacqueline Oudshoorn (48) het roer om. Vanuit een baan bij de overheid, ging ze de opleiding tot schoonheidsspecialist volgen. Op de dag dat ze haar diploma ontving, kreeg ze ook de sleutel van haar eigen bedrijfspand. Dit is nu drie maanden geleden. Vol enthousiasme ging ze van start met haar salon Revive by JO in Meteren in de Betuwe. Ze werkt met Sothys. We stelden de gedreven schoonheidsspecialist een aantal vragen.

Je bent net gestart en hebt meteen een bedrijfspand?
“Ja, mijn salon is naast een sportschool gevestigd en daarnaast zit een bodystudio die gericht is op afslanken. Perfect, want deze twee bedrijven vullen mijn salon mooi aan.”

Waarop ben je gespecialiseerd?
“Ik geef voornamelijk behandelingen voor huidverbetering en ik richt me ook op lichaamsbehandelingen.”

Wie zijn jouw klanten?
“Met Sothys zit je net iets boven het midden in het prijssegment. Dit is ook mijn doelgroep. Mijn klanten willen serieus met huidverbetering aan de slag.”

Waarom koos je kortgeleden voor Sothys?
“Dit merk gebruikt natuurlijke grondstoffen en de producten bieden zichtbare resultaten. Daarnaast is het een Frans merk dat een luxe uitstraling heeft. Ik wist al dat ik niet met een medisch of doktersmerk wilde werken, maar ik gaf de voorkeur aan een label, waarbij je je ook kunt richten op ontspanning en wellness. Toen ik op het hoofdkantoor in Schoonhoven was voor een informatiedag en een hydrabehandeling onderging, was ik ‘om’. We waren met drie schoonheidsspecialisten en hadden getost over wie van ons de behandeling van de trainster mocht ondergaan. Ik was de gelukkige. De beleving en de uitstraling van de producten gaven de doorslag om met dit merk te gaan werken.
Daarnaast vind ik het belangrijk dat er steeds nieuwe producten op de markt komen, zodat je steeds iets anders aan jouw klanten kunt aanbieden.”

Hoe kwam je voor het eerst in contact met Sothys?
“Een paar jaar geleden was ik bij het Cure for Cancer Gala bij Huis ter Duin in Noordwijk. Sothys is een van de sponsoren van dit evenement. Alle aanwezigen kregen een reistas met Sothys-producten mee, dat was mijn eerste kennismaking met het merk. Toen ik de verschillende merken ging vergelijken, keek ik ook naar Sothys. De reistas heb ik trouwens nog steeds.”

Wat is jouw favoriete product van het Franse merk?
“De serie Eau Thermale SpaTM vind ik heel fijn, omdat deze voor de meest gevoelige huid geschikt is en ook écht geen irritatie geeft, zelfs niet bij rosacea. Mijn dochter heeft hier last van en ze kan de producten uit deze serie goed verdragen. Een keer had ze een heel rood gezicht en toen heb ik het Sérum SOS apaisant aangebracht. Na een kwartier was de roodheid al voor tweederde weg. Dat is heel prettig. De effectieve producten uit deze serie adviseer ik daarom graag aan mijn klanten.”

19 . APRIL . 2022

Omdat Sothys-trainster Puck van der Wees van haar welverdiende pensioen gaat genieten, nam ze na ruim twintig jaar afscheid. De gedreven vakvrouw gaf trainingen over het merk en hielp schoonheidsspecialisten met het ondernemerschap. Natuurlijk moest er een nieuwe professional komen om Puck te vervangen. En … die is gevonden! Sigrid Loenen neemt alle taken van Puck over. Sigrid is geen onbekende bij het merk. Ze ondersteunde Puck al bij de trainingen voor de lichaamsbehandelingen. We stellen Sigrid een aantal vragen.

Hoe lang werk je al met Sothys?
“Al bijna twintig jaar werk ik met Sothys in mijn salon.”

Waarom heb je destijds voor Sothys gekozen?
“Toentertijd onder andere vanwege de héérlijke geurbeleving! Dit is tenslotte het eerste dat we ervaren als we een product aanbrengen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het merk innovatief is en een zéér breed assortiment heeft, zowel voor gezicht als voor lichaam.
Ik vind het van een grote toegevoegde waarde dat Sothys een eigen laboratorium heeft en zoveel mogelijk met natuurlijke grondstoffen uit de eigen tuinen werkt. Als dit niet mogelijk is, wordt er gekozen voor fair trade ingrediënten. Het gebruik van natuurlijke grondstoffen wordt de laatste jaren steeds belangrijker. Ook ben ik er trots op dat Sothys voor de nieuwe biologische lijn samenwerkt met Plastic Bank. Zo zorgen we in het dagelijks leven voor de natuur, waar wij een onderdeel van uitmaken en niet superieur aan zijn.”

Blijft jouw salon bestaan of ga je nu fulltime aan de slag als trainster?
“Een dag per week blijf ik nog behandelingen geven aan een klein deel van mijn klantenbestand in mijn eigen praktijk. Zo houd ik feeling met de praktijk en kan ik een deel van mijn klanten nog blijven bedienen, sommigen zijn al jarenlang trouw aan mij.”

Waarom geef je je salon op om trainster te worden?
“Ondanks dat ik mijn droompraktijk heb, merkte ik dat ik me ook wilde blijven ontwikkelen, zowel op persoonlijk- als op vaktechnisch vlak. Daar had ik nauwelijks tijd voor met mijn huidige praktijk. Daarnaast heb ik het werken met collega’s ontzettend gemist in de afgelopen jaren. Natuurlijk werk je wel met klanten, maar dat is toch anders dan onderdeel van een team uitmaken.”

Per wanneer ga je starten als trainster?
“De afgelopen vier jaar heb ik Puck, met name met de lichaamsbehandelingen, ondersteund. Per 1 maart start ik officieel met mijn functie als trainer voor Sothys en Bernard Cassière.”

Je gaat dus ook voor Bernard Cassière trainingen geven?
“Ja, voor dit tweede merk van Sothys ga ik ook de trainingen verzorgen. Daarmee start ik wat later, omdat ik hiervoor eerst optimaal in Frankrijk getraind word.”

Hoe word je als trainster getraind?
“De praktijktrainingen voor de trainers worden in Frankrijk gegeven, zowel in Parijs als in Brive. Tijdens corona ging het allemaal via Zoom, maar nu worden ze toch weer in de praktijk gegeven. Zo leer je toch beter de kneepjes van de behandelingen en ontmoet je jouw buitenlandse collega’s, waar je ook weer veel van leert.”

Wat hoop je voor jouw cursisten te kunnen betekenen?
“Wat ik altijd over probeer te brengen, is hoe je een behandeling uitvoert, zodat de klant deze zo optimaal mogelijk ervaart.
Sothys geeft hiervoor ook hele mooie technische dossiers aan haar depositaires. Met deze informatie als naslagwerk kan de schoonheidsspecialist zich goed inlezen in de materie en uiteraard kunnen ze altijd vragen stellen.”

Wat zijn jouw twee favoriete Sothys-producten en wat gebruik je zelf?
“Twee maar? Momenteel vind ik de Noctuelle capsules in combinatie de gelijknamige nachtcrème, helemaal TOP!
Daarnaast gebruik ik de nieuwe Crème équilibrante nutrition ultra-riche gecombineerd met het Sérum SOS relipidant. En natuurlijk niet te vergeten voor de ogen de Crème lumière rides-cernes-poches.”