Nieuws

27 . MEI . 2019

Voor het lichaam heeft Sothys verschillende geurige bodyoliën: de Elixirs Nourrisant Corps. Deze voedende producten gebruikt uw schoonheidsspecialist tijdens de behandeling in de salon of u kunt er zich thuis heerlijk mee verzorgen. U verstuift de olie met de pompflacon over uw lichaam en met ronddraaiende bewegingen masseert u vervolgens de huid. Het lichaam voelt daarna weer zijdezacht aan. Ook laat dit bodyproduct een heerlijke, subtiele geur achter. Nieuw zijn de Elixir nourrissant corps Evasion Citron (citroen en citroengras) et petitgrain (gewonnen uit bladeren van citrusbomen) en de Elixir nourrissant corps Evasion Fleur d’oranger (oranjebloesem) et bois de cedre (cederhout). Laat de zomer maar komen!

16 . MEI . 2019

VIJF VRAGEN AAN: SIGRID LOENEN VAN BEAUTY SALON REFLEXION
Schoonheidsspecialisten die met merk Sothys werken, kennen Sigrid Loenen waarschijnlijk wel. Sigrid geeft namelijk trainingen aan Sothys-depositaires. Haar Beauty Salon Réflexion bevindt zich in Fletcher Hotel De Wageningse Berg in Wageningen, waar klanten kunnen genieten van een weids uitzicht over de Nederrijn en de bossen van de Veluwe.

Hoe lang werk jij met Sothys?
“Sinds maart 2005.”

Wat is zo speciaal aan dit instituut?
“Ik behandel mijn klanten met huidverbeterende producten en laat ze totaal ontspannen. Daarnaast zijn er diverse arrangementen te boeken, van één tot meerdere dagen. Gasten maken bij een volwaardige behandeling, kosteloos, gebruik van de kleinschalige wellness. Het perfecte dagje uit of weekendje weg in het dit prachtige hotel in de bosrijke omgeving van de Veluwe.”

Je geeft ook trainingen?
“In mijn instituut leid ik schoonheidsspecialisten op die met het merk Sothys werken. Soms geef ik ook trainingen op locatie.”

Waarom werk je graag met Sothys?
“Sothys heeft een heel breed assortiment met innovatieve behandelingen en producten: de prijskwaliteitverhouding is zeer goed. Daarnaast vind ik het prettig dat de lijnen kort zijn binnen het bedrijf. Ook als er vragen zijn over ingredienten of allergieën worden deze bij het eigen laboratorium in Frankrijk neergelegd. Relatief snel krijg je antwoord.
Denk bijvoorbeeld aan klanten die allergisch zijn voor bepaalde ingrediënten. Mocht ik daar navraag naar laten doen, dan krijg ik een lijst met de producten, waar deze werkstoffen in verwerkt zijn. Deze producten gebruik ik dan niet bij deze specifieke klanten.

Daarnaast denken de accountmanagers met me mee en zijn ze mijn sparringpartner op commercieel gebied. Verder ben ik blij met de ondersteuning die ik krijg op het gebied van marketing en ondernemerschap. De informatieve, technische dossiers en de mooie verpakkingen onder andere voor de kerstdagen of voor Valentijnsdag zijn mooie bijkomstigheden.”

Wat is jouw favoriete Sothys-product?
“De vloeibare foundation, le Fond de Teint Satiné Anti-Age Lissant, vind ik een prachtig product en gebruik ik dagelijks. Niet om te camoufleren, maar deze foundation maakt mijn huid egaal en geeft me een stralende look.
Maar ook de Spray d’oreiller Noctuelle gebruik ik graag. Eigenlijk ben ik ‘verslaafd’ aan deze rustgevende kussenspray. Een half uur voordat ik ga slapen, spuit ik twee pufjes op mijn kussen. Het heeft dezelfde geur als de nachtcrème Noctuelle. Zo creëer ik zelf thuis mijn eigen minispa.”

29 . APRIL . 2019

INTERVIEW MET EEN VAN DE EIGENAREN VAN SOTHYS INTERNATIONAL
Altijd al willen weten er aan het hoofd van Sothys staan? De broers Christian en Frédéric Mas leiden het bedrijf dat hun vader, die hen nog steeds adviseert, heeft groot gemaakt. TV5 Monde had een interview met Christian Mas, President Sothys Paris. Vooraf vertelde de presentatrice het een en ander over het bedrijf. Benieuwd? Bekijk hier de uitzending: interview TV5

Sothys is een merk dat u uitsluitend in schoonheidsinstituten en spa’s vindt. In 1946 ontwikkelt een bioloog het merk in Parijs. Twintig jaar later, in 1966, komt Sothys in handen van de familie Mas. In 1970 verplaatsen ze het bedrijf naar Corrèze, waar de familie vandaan komt. Ze transformeren Sothys tot een internationaal cosmeticamerk.
De tuinen van Sothys in Auriac inspireren de laboranten die de producten van Sothys ontwikkelen, waarvoor meerdere octrooien zijn verkregen. Totaal zijn er meer dan 15.000 Instituten en spa’s wereldwijd die met het merk werken.

Christian Mas vertelt tijdens het interview onder andere dat de schoonheidsspecialisten die met Sothys werken voor 50 procent verantwoordelijk zijn voor het succes van het merk. Zij zijn de ambassadrices van het merk. Christian Mas: “Het sterke punt van Sothys is dat we steeds blijven innoveren: elk jaar lanceren we minimaal 30 nieuwe producten. Sothys is een familiebedrijf dat voor de volle 100 procent onafhankelijk is, met eigen botanische tuinen waar we onze eigen planten cultiveren.
Het doel voor de komende jaren? We willen een heel gamma aan biologische producten ontwikkelen: we zien dat dit écht de trend is. Ook willen we nog zichtbaarder zijn in bekende, gerenommeerde hotels buiten Frankrijk. Maar onze échte ambitie is dat we huidverbeterende producten blijven ontwikkelen, zodat we trots kunnen blijven op ons merk.”